Isten Akarata

sreetfdsat

Friss topikok

HTML

Linkblog

Amnesztiát

2011.04.05. 12:33 | istenakarata | Szólj hozzá!

 


                                                        Amnesztiát !   -  Savaria Fórum

 

    A húsz év alatt sokkterápiák sorozatának alávetett Magyarország drámaian kettészakadt. A  kiváltságos rend újtőkés milliomosai mellett megjelent a nyomor  árnyéktársadalma.

    A húsz év megszorításai, szociális terrorja alatt leamortizálódott  rétegeket a nemzetközi válság súlyos krízishelyzetbe sodorta. Tömegével dőltek be vállalkozások, mentek csődbe  kórházak, önkormányzatok. Törvényszerű volt, hogy a megszorítások és a nemzetközi válság miatt, a létezés horizontjára sodoródott csoportok megoldhatatlan helyzetbe kerülnek.

    .Nyilvánvalóan prognosztizálható volt. hogy az  önkormányzati lakások elszegényedett bérlőinek adóssága - ha könnyítésekkel az állam nem avatkozik be, - rohamosan növekedni fog.

   Garantálta az adósság rohamos növekedését az a máig érvényes " büntető " rendelet is, miszerint aki bármely okból nem fizet, attól  megvonják a rászorultsága miatt nyújtott lakbér támogatást, aminek következtében akár tízszeresére is növekedhetett a lakbér összege.

   A sokkterápiák részeként, ezzel a rendelettel olyan kutyaszorítóba hozták a szegénységi küszöb alatt élőket, ami alól végképp nincs menekvés. A kör bezárult. A válság végképp megnyitotta az utat a fizetésképtelenség, a nyomor, a hajléktalanság felé....

     Milyen logika indokolja, hogy a fenyegető megszorítások eszközét vessék be a nincstelen kiszolgáltatottakkal szemben.. Arról ne is beszéljünk, hogy milliós fizetésekkel, szakértői díjakkal, végkielégítésekkel jutalmazták a megszorítások végrehajtóit !... A szociális osztály vezetője 14 milliós, a SZOVA vezér igazgatója 12 milliós végkielégítéssel távozott 2008-ban.   

     Tisztelt Ház ! Valószínűleg nem létezne az évek alatt feltorlódott kétszázmilliós bérlői adósságtömeg, ha szakértőink szociálisan szolidárisabb megoldást kerestek volna !! - mondjuk tartozáskor nem emelik fel a  bérleti díjakat, hanem például törlesztő részlettel segítséget nyújtanak ..

     Ez a konstrukció direkt ellenséges emberileg érzéketlen a lecsúszottakkal szemben, Olyan, a kilakoltatás felé vivő paragrafus, melyet elsőként a lakásnepperek üdvözölhetnének.. .- akik nálunk persze nem fordulhatnak elő...

    Ezt a rendeletet törölni kell, hisz logikátlan. tisztességtelen, embertelen !! Indokolja megszüntetését az is, hogy "deklarált célját" évtized óta nem érte el, hisz az adósságok meglététől fogva halmozódnak !!..

 Mivel az adósságok a fent taglalt tudatos drákói elnyomorító intézkedések következményei, ezért ezzel párhuzamosan,  a bérlakások felhalmozódott adósságát egy általános amnesztia rendelettel törölni kell !!

     - Persze ha az emberek  kilakoltatása, lakhásuktól való megfosztása a cél, úgy  máris jöhet a végrehajtó ... !

 

                                      Lakos Dezső        2011. febr. 07..

A bejegyzés trackback címe:

https://istenakarata.blog.hu/api/trackback/id/tr292801498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása